26 червня 2020, 16:00, Фінанси

Держрезерв доцільно перетворити на хабову структуру, – Погорілий

Держрезерв доцільно перетворити на хабову структуру. Про це в інтерв’ю AgroPolit.com розповів екс-керівник Держрезерву Ярослав Погорілий, який публічно підняв питання багатомільйонних розкрадань у відомстві за попередні роки.

«Цю хабову структуру можна розбити за різними напрямами, які вестимуть різні відомства. Наприклад, за пальне відповідає Мінтопенерго, за харчі і склади – МЕРТ чи Мінагрополітики. Тобто система роботи Держрезерву може бути бездотаційною і в подальшому стати прибутковою. Корупційні потоки потрібно знищити й направити кошти в державу казну», – сказав він.

Погорілий зазначив, що у його розумінні Держрезерв у майбутньому стане майданчиком для створення резервів всіх органів виконавчої влади, різних відомств та міністерств.

Наприклад, у США частина матеріальних резервів зберігається у фаст-фудах, тому що вони є по всій країні і займаються харчуванням», – додав він.

Нагадаємо, що запаси Державної продовольчо-зернової компанії щороку втрачають через розкрадання по 100-200 тис тонн пшениці.

в