друкувати


Як детінізувати сільськогосподарські землі та запровадити єдині податкові правила для аграріїв, – народний депутат

11 червня 2020, 08:10

Сьогодні в українському парламенті є три законопроєкти, які мають вирішити питання детінізації сільськогосподарської землі. Про це у своєму блозі на АgroРolit.com написав народний депутат України («Слуга народу»), член Комітету з питань аграрної та земельної політики Олег Тарасов.

Олег Тарасов зазначив, що ці законопроекти пропонують шляхи вирішення проблеми тіньового обробітку землі, яка досить гостро стоїть в агросекторі вже не перший рік.

«Хтось працює легально, чесно, а хтось — у тіні й не сплачує податки до бюджету. А я нагадаю, що «білі» аграрії сплачують багато податків — єдиний податок четвертої групи, ЄСВ із зарплати працівників, ПДФО та військовий збір зі своїх доходів, також ПДФО та військовий збір зі своїх доходів сплачують наймані працівники, а ще є платники земельного податку та податку на прибуток підприємств. Тоді як «тіньовики» практично не поповнюють казну», – написав депутат.

Він додав, що податкове навантаження на легально оброблювальний 1 га товарної сільськогосподарської землі становить від 2200 грн і вище, а «тіньові» фермери платять 0-100 грн з 1 га.

В результаті у державному та місцевих бюджетах немає достатньо коштів на розвиток сільської місцевості, інфраструктури, на зарплати вчителям та лікарям, – додав Тарасов.

Більше читайте за посиланням