друкувати


Закон про ринок землі поставить на паузу розвиток агробізнесу, — експерт

19 травня 2020, 09:30

Ухвалений закон про землю №552-ІХ поставить на паузу розвиток агробізнесу. Про це у інтерв'ю для AgroPolit.com повідомив експерт з інвестиційної політики, депутат 8-го скликання Владислав Голуб.

«У нас питання обігу земель сільськогосподарського призначення завжди було питанням політичним. Для дуже багатьох політичних сил, які намагалися маніпулювати цією темою, ухвалення закону означає те, що у них просто забрали один із таких аргументів. Але знову ж таки, наголошую, що закон про ринок землі № 552-ІХ – це не про економіку, а виключно про політику… Давайте будемо з вами відверті: якщо ми хочемо, щоб розвивався аграрний сектор, фермерство, і захистити власника землі, це повинен бути доктринально інший законопроєкт про ринок землі», — зазначив експерт.

Детальніше читайте за посиланням.

Нагадаємо, експерт назвав три основних кроки для залучення інвестицій в Україну.

Повідомлялося, що 20 травня відбудеться рік з моменту інавгурації президента Володимира Зеленського. Аналіз його роботи читайте в аналітичному матеріалі AgroPolit.com – Без чотирьох п’ять: перший рік президентства Володимира Зеленського.

Переваги та недоліки за 8 місяців роботи аграрного заступника міністра економіки Тараса Висоцького дивіться у матеріалі Вісім місяців аграрного заступника Тараса Висоцького — що зроблено? Провал за ключовими позиціями.