14 квітня 2020, 18:00, Соціалка

Виробник агротехніки запустив випуск апаратів штучної вентиляції легенів

Компанія «Аверс-Агро» почала виробляти мобільні апарати штучної вентиляції легенів (ШВЛ), призначених для примусової подачі повітря в легені з метою насичення крові киснем і видалення з легенів вуглекислого газу. Про це повідомила прес-служба компанії. 

Повідомляється, що виробництво таких апаратів ШВЛ сягає до 20 одиниць на добу.

«Це стало можливим завдяки участі в міжнародному проекті під керівництвом команди розробників з Барселони (Іспанія). Апарат ШВЛ — успішно пройшов клінічні випробування in vitro і in vivo. Апарат отримав дозвіл від AEMPS для використання в клінічних дослідженнях у лікарні Germans Trías i Pujol і в лікарні Clínic de Barcelona і вже масово виробляється в Німеччині та Іспанії», – уточнили в компанії.

Також в «Аверс-Агро» наголосили, що пристрій характеризується простотою і надійністю конструкції і компонентів. Конструкція модульна, що полегшує складання.

Завдяки технічним рішенням, доступності матеріалів і невисокою собівартості пристрою можуть проводитися масово і швидко закрити потребу в апаратах ШВЛ, –  підсумували в компанії.

За даними компанії, цей апарат ШВЛ за вартістю не перевищує $500.

Нагадаємо, що Верховна Рада України затвердила оновлену програму діяльності уряду (постанова №3330 «Про Програму діяльності Кабінету Міністрів України»). 

 

в