друкувати


У парламенті зареєстрували законопроєкт про держпідтримку інвестицій

16 березня 2020, 11:40

У Верховній Раді України зареєстрували законопроєкт №3201 «Про засади державної підтримки нових інвестицій в Україну». Автор документу член Постійної делегації у Парламентській асамблеї Ради Європи, народний депутат Сергій Соболєв.

Законопроект №3201 передбачає дію Державного агентства підтримки нових інвестицій та запроваджує інститут його регіональних уповноважених. 

А також визначає, окрім іншого:

Також документ визначає статус та компетенції Державного агентства підтримки нових інвестицій та запроваджує інститут його регіональних уповноважених. Вводить такі поняття, як «територія пріоритетного інвестування», «депресивна територія пріоритетного інвестування». 

Законопроект відповідає стандартам ЄС та має дію в межах Угоди про асоціацію з ЄС.

Нагадаємо, експерт з інвестиційної політики, депутат 8-го скликання Владислав Голуб. У інтерв'ю AgroPolit.com назвав 4 групи різних інвестиційних стимулів для бізнесу, які потрібно виписати в один інвестиційний закон і прийняти його в Раді. Про рекомендації для уряду та президента про те, як зробити бізнес-клімат більш привабливим читайте у блозі Наталії Білоусової за посиланням Як виростити в Україні свій Давос: план із залучення інвестицій і бізнесу для Володимира Зеленського.