13 березня 2020, 19:18, Харчова безпека

За роботою СЕС пропонують наглядати правоохоронцям

Наглядати за роботою реанімованої СЕС, аби її працівники не вчиняли корупційних дій правоохоронним органам порекоментував депутат парламенту, позаштатний радник глави Офісу президента Олександр Качура. Деталі про це читайте у публікації Реанімація СЕС – відновлення нагляду чи новий розплідник корупції. Оцінки експертів і парламентарів.

«У нас всі непогані державні органи, тільки мають бути нормально контрольовані правоохоронними органами», – сказав Качура.

Нагадаємо, співробітники Служби безпеки України у межах протидії високопосадовій корупції викрили керівників структурних підрозділів Міністерства юстиції та Державної кримінально-виконавчої служби України на вимаганні у фермера понад $1 млн неправомірної вигоди. СЕС перестала діяти в Україні з 2017 року, так як була ліквідована урядом. У зв’язку зі збільшення кількості хворих на коронавірус у світі, уряд на прохання РНБО призначив головного санітарного лікаря країни. Кандидат на посаду голови Держпродспоживслужби Геннадій Супіханов  назвав перспективним збереження СЕС поза МОЗ.

в