23 лютого 2020, 09:20, Логістика/Техніка

Укрзалізниця оголосила відбір кандидатів на посаду голови правління

Відповідно до рішення наглядової ради, АТ Укрзалізниця  оголосила відкритий відбір кандидатів на посаду голови правління компанії. Про це повідомляє прес-служба УЗ. 

Серед ключових цілей посади — забезпечення ефективності, продуктивності та своєчасності залізничного транспорту і логістичних послуг.

Серед вимог до кандидата:

  • щонайменше 3 роки досвіду в управлінні великими компаніями, працюючи як виконавчий директор рівня С (генеральний директор, президент, голова правління, С-1 – EVP);
  • досвід роботи на рівні керівника: а) великої залізничної компанії зі щорічним вантажним перевезенням не менше 20 млрд тонн-км, або б) великої транспортної компанії з щорічним оборотом не менше 1 млрд доларів. Зазначається, що задля уникнення сумнівів, кандидати без галузевого досвіду, але з винятковим досвідом лідерства та трансформаційними успіхами, також запрошуються до участі.
  • успішний досвід у розробці та управлінні складними проектами в області організаційних змін (трансформація бізнес-моделі, організаційна перебудова, start-ups у нових країнах, злиття/ поглинання).
  • успішний досвід управління портфелем капітальних інвестиційних проектів загальним обсягом понад 100 мільйонів доларів;
  • успішний досвід управління змінами регуляторної сфери та впливу уряду;
  • глибокі практичні знання з економіки, досвіду стратегічного та інвестиційного планування, бюджетування на великих підприємствах;
  • навички переговорів на високому рівні, зокрема на урядовому, міжнародному та діловому рівні;
  • володіння українською та/або російською мовами (будь-який кандидат, якщо він не володіє українською мовою, повинен бути здатним та зобов’язаний вільно володіти українською мовою через 6 місяців після призначення). Вільне володіння англійською діловою мовою є істотним;
  • голова правління не може обіймати позицію радника або члена наглядової ради чи схожої позиції у будь-яких підприємствах поза УЗ.

Зазначається, що конкурс проходитиме у 5 етапів: 1) подача документів, 2) їхня оцінка, 3) попередні співбесіди, 4) співбесіди з членами наглядової ради УЗ, 5) подання наглядової ради до Кабінету міністрів про призначення кандидата на посаду та оголошення результатів конкурсу.

Документи приймаються до 17:00 16 березня.

Нагадаємо, що Кабінет міністрів України призначив тимчасового виконуючого обов’язки глави АТ Укрзалізниця. Ним став член правління акціонерного товариства «Українська залізниця» Марчек Желько. 

в