друкувати


Інвестори в економіку України очікують верховенства права – Гончарук

21 лютого 2020, 10:48

Закордонні інвестори, які хочуть інвестувати в економіку України очікують верховенства права та безпеки від рейдерства. Про це у парламенті під час звіту сказав прем’єр-міністр України Олексій Гончарук.

«Стратегія економічного розвитку України на найближчі 5 років – це залучення інвестицій ... перш за все, про що просить інвестор, коли приходить в Україну – він говорить, про верховенство права, каже, дайте мені рівні правила, я хочу розуміти, за якими правилами я буду грати. Наша команда міністерства юстиції викорінила системне рейдерство, яке існувало досі. Вже ніхто пошепки не переписує в реєстрах власність однієї людини на іншу по «бєспрєдєлу». Зараз міністерство юстиції в переважних випадка протягом 24 годин реагує на подібні прояви рейдерства і одразу відключає назавжди тих реєстраторів, негідників, часто нотаріусів, які в такі ігри граються. Так буде продовжуватись і надалі. Системного рейдерства з використання реєстрів не  залишилось», – заявив Гончарук.

Нагадаємо, відновлення верховенство права та створення цікавих проектів для інвесторів Олексій Гончарук пропонував шляхом реалізації муніципальних проектів.