друкувати


В уряді назвали механізм приватизації аграрних держпідприємств, які мають борги

10 лютого 2020, 19:00

Усі великі підприємства в Україні приватизуються з інвестиційним радником, який допомагає вирішити проблеми заборгованості. Про це у ексклюзивному інтерв'ю для AgroPolit.com повідомив перший заступник міністра економрозвитку Павло Кухта.

«Майже кожен з об’єктів страждав від корупції, щодо кожного були певні інтереси, які намагалися смикати за підприємства, використовувати їх незаконним чином. Вирішувати треба в індивідуальному порядку», — зазначив Павло Кухта. 

Він додав, що усі великі підприємства приватизуються з інвестиційним радником. Радник знаходить певні опції, як можуть вирішити ті чи інші проблеми, щоб рухатися далі.

Якщо говорити про проблеми заборгованості – можуть бути і домовленості з кредиторами, і розподілення, створення системи, коли борги беруться на баланс окремої компанії, такі принципові способи вирішення цього питання, а далі можна рухатись», — зазначив Павло Кухта. 

Більше читайте за посиланням.

Нагадаємо, за два роки в Україні буде продано понад 100 аграрних підприємств.

Детальніше про приватизацію читайте у ексклюзивному матеріалі - «Приватизація аграрних державних підприємств: які активи підуть з молотка».