друкувати


В «Укрлендфармінг» спростували заяву очільника НАБУ щодо оголошення у міжнародний розшук Олега Бахматюка

10 лютого 2020, 07:30

В агрохолдингу «Укрлендфармінг» відреагували на заяву очільника НАБУ Артема Ситника щодо незаконного оголошення у міжнародний розшук Олега Бахматюка. Про це повідомляє прес-служба компанії.

В «Укрлендфармінг» повідомляють, що Артем Ситник під час прес-конференції 7 лютого заявив, що Вищий антикорупційний суд видав дозвіл на затримання Олега Бахматюка з метою об’яви його в міжнародний розшук, а його відомство готує документи для Інтерполу щодо Олега Бахматюка для обґрунтування такого запиту.

«Процедура оголошення міжнародного розшуку вимагає попередніх певних рішень. На сьогоднішній день є рішення суду про його затримання. Ми зараз збираємо весь пакет документів, щоб цю процедуру закінчити», — зазначив Ситник.

«Звісно, Артем Ситник як приватна особа має право робити будь-які заяви безвідносно до того, чи має він для того достатні правові підстави як посадова особа», — зазначають у компанії.

В «Укрлендфармінг» звернули увагу на те, що: 

Я через своїх адвокатів ще в листопаді повідомив НАБУ про своє місце проживання в Австрії, адреса зареєстрована та підтверджена офіційно. Ніяких підстав для мого затримання та оголошення мене в розшук немає. Це виключно піар та політичне переслідування. А стосовно рішення суду, можу повторити слова самого Ситника щодо оголошення його корупціонером, які він сказав 3 лютого цього року народному депутату Антону Полякову: суд слабкий та приймає рішення під тиском, — заявляє Олег Бахматюк.

Нагадаємо, НАБУ підозрює Бахматюка у нецільовому використанні 1,2 млрд грн рефінансування від НБУ, яке отримав раніше підконтрольний йому VAB Банк.

Наприкінці листопада Олега Бахматюка оголосили у національний розшук. У компанії «Укрлендфармінг» повідомили, що такі дії — це юридичний нонсенс, адже спочатку мала би бути вручена підозра, чого по факту не відбулося. 

Варто зауважити, що сам Олег Бахматюк пояснює переслідування та пресинг себе та своїх працівників з боку НАБУ тим, що його «замовив» Андрій Богдан. Більше читайте в ексклюзивному інтерв'ю AgroPolit.com.

Також минулого тижня близько 3 тис. працівників групи компаній «Укрлендфармінгу» та арохолдингу «Авангард» зібралися під стінами Верховної Ради. Вони вимагали від уряду та президента припинити тиск на компанію з боку силових структур та зберегти їхні робочі місця.