друкувати


Питання стратегічного запасу земель винесуть до окремого законопроекту – Сольський

9 лютого 2020, 10:37

 

Питання, яке визначатиме скільки державних земель увійде до стратегічного запасу держави визначатиме законопроект № 2194 «Про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо удосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин». Про це розповів голова парламентського комітету з питань аграрної та земельної політики Микола Сольський, пише РБК-Україна.

«Продовольчу безпеку в Україні забезпечують ті фермери і аграрії, про інтереси яких ви часто згадуєте. Саме вони в першу чергу це робили і будуть робити. Позиція комітету в тому, що будь-які питання, пов’язані з розпорядженням державними землями, будуть врегульовуватись у законопроекті № 2194. Там окрім цих правок є й інші правки. Наприклад, обмежити право, пов’язане з продажем. А зробити дійсно пріоритет  оренди. Підходів багато, вони будуть розглядатись у 2194», – сказав Сольський.

Нагадаємо, з 1999 року з власності держави вивели половину землі сільськогосподарського призначення. Про це розповів міністр економічного розвитку, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов.