друкувати


Держгеокадастр запустив електронну функцію перевірки та швидшої реєстрації земельної ділянки

7 лютого 2020, 16:07

Держгеокадастр запустив на порталі електронних послуг функцію перевірки заяв під час реєстрації земельної ділянки. Про це вказано у повідомленні мінекономіки.

«Зважаючи на те, що понад 60% відмов, наданих в результаті розгляду таких заяв, стосуються зауважень щодо правильності заповнення та валідності обмінного файлу – відтепер документи перед подачею на реєстрацію будуть перевірятися… Держгеокадастр запустив функцію перевірки заяв (XML файлів), тим само удосконалив систему реєстрації земельних ділянок. У комбінації з відкритими координатами – майже на 100% ліквідовується можливість відмовити у реєстрації земельної ділянки по вигаданим причинам», – йдеться у повідомленні.

Сервіс буде доступний на порталі електронних послуг Держгеокадастру, зазначають у службі. Про переваги засобу розповів у своєму Телеграм-каналі премєр-міністр України Олексій Гончарук

Рівень відмов у реєстрації скоротиться до 4%. Відтепер, якщо ви подаєте документи для реєстрації земельної ділянки, ваш файл може бути автоматично перевірений програмою і ви отримаєте зворотний зв’язок із переліком помилок, яких ви припустилися. Раніше люди могли місяцями не отримувати відповіді, а в разі зворотного зв’язку їм не повідомлялося про те, яку саме помилку в файлі вони допустили», – написав Гончарук.