28 січня 2020, 16:05, Фінанси

Олег Бахматюк та «Укрлендфармінг» звернулися до Зеленського щодо ситуації із НАБУ

Власник «Укрлендфармінг», голова ради директорів холдингу «Авангард» Олег Бахматюк і колектив зазначених компаній звернулися до президента Володимира Зеленського з приводу того, що НАБУ та Генпрокуратура не бачать дві найбільші в Євразії птахофабрики, побудовані в Херсонській та Хмельницькій областях. Про це йдеться у відкритому листі-зверненні.

«Посадовці НАБУ переходять межу здорового глузду, вони націлені на повне знищення нашої компанії, і закони для них не писані. Наприкінці грудня минулого року за зверненням НАБУ Генеральна прокуратура відновила дві справи дво-трирічної давнини проти компанії «Авангард», які НАБУ тоді розслідувало і які були закриті. Йдеться про провадження №52016000000000112 від 20.04.2016 р. та №52017000000000362 від 01.06.2017 р., закриті відповідно Генеральною прокуратурою України 06.12.2017 року та Головним слідчим управлінням нацполіції (ГСУ НП) 20.06.2018 року», — йдеться у зверненні.

У компанії додають, що побудували ще в 2013 році два найбільші в Євразії птахокомплекси з виробництва яєць повного циклу — «Авіс» у Хмельницькій області та «Чорнобаївське» в Херсонській області.

Нас звинувачують у тому, що їх нібито не існує, що є абсурдом і повною нісенітницею. Подібні звинувачення демонструють повну некомпетентність осіб, які відкривали ці справи», — заявляють у компанії.

Автори листа переконані, ці справи використовуються для тиску на компанію. 

«Звертаємось до вас, пане президенте, і нагадуємо, що заручником таких дій стає доля 27 тисяч людей — працівників наших компаній. Нагадуємо про більш ніж 2,5 млрд грн, які компанія сплачує державі податками, про 3 млрд грн, які компанія сплачує зарплатами. Нагадуємо, що НАБУ, яке є споживачем великих бюджетних асигнувань, фактично знищує тих, хто ці кошти через наповнення бюджету їм сплачує. А людина, яка очолює цей орган, з мотивів особистої помсти, як він це вже не раз робив щодо інших осіб, використовує НАБУ для знищення великої і важливої для економіки України компанії. І ми розуміємо, що ця людина не зупиниться», — підсумували у компанії.

Нагадаємо, НАБУ підозрює Бахматюка у нецільовому використанні 1,2 млрд грн рефінансування від НБУ, яке отримав раніше підконтрольний йому VAB Банк.

Наприкінці листопада Олега Бахматюка оголосили у національний розшук. У компанії «Укрлендфармінг» повідомили, що такі дії — це юридичний нонсенс, адже спочатку мала би бути вручена підозра, чого по факту не відбулося. 

Більше читайте в ексклюзивному інтерв'ю AgroPolit.com із Олегом Бахматюком.

 

 

 

в