друкувати


Україна підписала меморандум про співпрацю з німецькою компанією Deutsche Bahn

23 січня 2020, 10:00

Міністерство інфраструктури України підписало «Меморандум про взаєморозуміння» із залізничним оператором Німеччини Deutsche Bahn. Церемонія підписання відбулася в Українському домі у Давосі, передає УНН.

У повідомленні йдеться, що прем’єр-міністр України Олексій Гончарук, який також був присутній на церемонії, сказав, цей альянс — логічне продовження Плану реструктуризації Укрзалізниці, яке анонсував президент Володимир Зеленський у вересні 2019 року.

«Упевнений, що застосування досвіду найбільш успішної європейської залізничної компанії підвищить ефективність та якість залізничних перевезень в Україні. Після зустрічі з керівництвом Deutsche Bahn минулого тижня у Києві, ми прийшли до розуміння формату співпраці, а саме — Україна повністю зберігатиме за собою контроль над Укрзалізницею», – зауважив він.

Гончарук також зазначив, що німецькі фахівці працюватимуть над реформуванням управлінських механізмів підприємства.

Тож одразу відкидаю всі чутки — про жодні продаж чи оренду такого стратегічно важливого державного об’єкта, як Укрзалізниця, не йдеться. Розраховую, що німецька операційна ефективність і нульова терпимість до корупції стане базою для зміни ситуації в УЗ, – резюмував він.

Нагадаємо, що співпраця з Deutsche Bahn запустить процес модернізації Укрзалізниці.