друкувати


Ринок землі: закон про землю має виростити середній аграрний клас, а не земельних рантьє – заява

21 січня 2020, 14:00

Законопроект про ринок землі та загалом земельна реформа в Україні мають запускатися у такому вигляді, щоб результатом стала поява великої кількості середнього класу в агросекторі. Таку думку в ексклюзивному інтерв’ю AgroPolit.com висловив експерт з інвестиційної політики, народний депутат 8-го скликання Владислав Голуб.

«У Давосі Володимир Зеленський має показати бізнесу вікно інвестиційних можливостей, а не «поле чудес». Напрямів для інвестування в Україні багато. Можна почати хоча б з агро: ринок землі – хороший шанс змінити Україну та залучити інвестиції, як зовнішні, так і внутрішні. Сьогодні є хороша можливість капіталізувати країну з допомогою земельної реформи, а також виростити свій середній аграрний клас та посилити наявну структуру аграрного виробництва в країні. Причому, йдеться не про земельних рантьє, а про той середній клас, який формуватиме левову частку ВВП згодом, як у всіх економічно розвинутих країнах. Є й інші напрями для інвестування: інфраструктура, IT-сектор та інші», – каже він.

Владислав Голуб переконаний, що рекомендований до другого читання законопроект 2178-10 про ринок землі не вирішує озвучене вище завдання.

Земельний законопроект 2178-10 у нинішньому його варіанті – це підніжка агросектору і база для зупинки чи стагнації аграрної галузі, – пояснює він.

Більше читайте у матеріалі за посиланням.

Нагадаємо, що за прогнозами голови Верховної Ради Дмитра Разумкова, парламент розгляне законопроект про ринок землі в Україні у другому читанні на наступній сесії, тобто у лютому.

Хронологію прийняття і голосування за земельний законопроект 2178-10 читайте у матеріалі «Бій за землю переноситься на січень: чи збереться Рада на позачергове засідання, щоби прийняти земельний закон?»