6 січня 2020, 15:26, Політика

Уряд має підтримати фермерів під час земельної реформи, — Джованні Сальветті

Уряд має підтримати фермерів під час земельної реформи. Державні банки, напевно, повинні запропонувати доступний пакет послуг (не тільки кредити) для малих та середніх агровиробників. З фінансуванням таких програм можуть допомогти і міжнародні інститути. Таку думку висловив в ексклюзивному інтерв'ю Latifundist.com та AgroPolit.com один з інвестиційних «гуру» світу, керуючий директором міжнародної банківської групи Rothschild  у країнах СНД Джованні Сальветті.

«Сьогодні земля і ринок – це емоційно, психологічно і політично складне питання. Вирішувати його потрібно поступово. З одного боку, дати ресурс для купівлі землі дрібним і середнім. З іншого – дозволити компаніям з іноземним капіталом, що вже працюють, викуповувати оброблювану ними землю в Україні. Сукупно компанії з іноземним капіталом, а також українські публічні компанії (частина акцій продається на біржах) обробляють в Україні 5% всіх с/г земель» – заявив Джованні Сальветті.

За його словами, це можуть бути компромісні кроки на першому етапі земельної реформи. Далі потрібно дивитися – справдяться чи ні ризики, пов'язані із земельною реформою, що існують в суспільстві. Сальветті думає, що – ні.

в