2 лютого 2016, 14:35, Політика

Нові міністри не підходитимуть Яценюку — Луценко

До оновленого складу уряду будуть пропонувати ефективніших міністрів, вони не будуть зручними для прем'єра Арсенія Яценюка. Про це заявив голова фракції «Блоку Петра Порошенка» Юрій Луценко.

"Прем'єр, як і кожен керівник, має спокусу підібрати слухняних міністрів. Але рік, що минув, показав: такі зручні й слухняні не дають результату. Результату не партіям, а реформам. Що більше різних точок зору, то краще і ефективніше рухатиметься справа. Ми пропонуватимемо в оновлений склад уряду ефективніших міністрів, і вони не будуть зручними для Прем'єра", — сказав Луценко.

Він наголосив, що згідно з Регламентом роботи парламенту, звіт уряду — це не просто виступ із трибуни Арсенія Яценюка, це всебічний попередній аналіз звіту, його оцінка комітетами Верховної Ради (ВР).

За його словами, паралельно йтиме процес спілкування між коаліцією та Прем'єром з приводу можливості формування нової команди з ним на чолі. При цьому, згідно з Конституцією, Прем'єру не можна нав'язувати кандидатури — лише пропонувати.

"Але саме тут і буде відповідь на питання результату звіту. Якщо Прем'єр готовий до оновлення Кабміну, до оновлення методів роботи Кабміну, до зміни спілкування між урядом і парламентом, - я впевнений, що звіт відбудеться спокійно", — додав голова.

в