6 листопада 2019, 13:30, Торгівля

Зеленський підписав законопроект щодо спрощення митного оформлення товарів

Президент України Володимир Зеленський підписав законопроект «Про внесення змін до Митного кодексу України щодо деяких питань функціонування авторизованих економічних операторів». Про це повідомляє прес-служба Мінфіну.

«Ухвалення цього закону є однією з вимог Угоди про асоціацію України та ЄС. Такими операторами визнаватимуть підприємства з високим ступенем довіри. Це дозволить максимально спростити оформлення вантажів на кордоні України з країнами ЄС», — відзначили в Мінфіні.

Також зазначається, що запровадження авторизованих економічних операторів в Україні спростить процес оформлення товарів на митниці, підвищить якість надання митних послуг, зменшить витрати компаній на проходження митних процедур.

Сьогодні, програми авторизованого економічного оператора вже реалізовано у 83 країнах світу, ще 19 країн перебувають у стадії їх активного впровадження. За останній рік значно зросла кількість укладених міжнародних угод про взаємне визнання авторизованих економічних операторів — з 57 до 78», — повідомляють у Мінфіні.

Нагадаємо, Зеленському запропонували створити спецорган для контролю за цінами.

в