8 жовтня 2019, 16:00, Тваринництво

В Україні різко зросла ціна на живець свиней

На початку жовтня закупівельні ціни на живець свиней в Україні раптово пішли вгору: середня ціна закупівлі цього тижня зросла більш ніж на 4% та сягнула 47,46 грн/кг. Повідомляє прес-служба Асоціації «Свинарі України», передає Kurkul.com.

Більшість товарних партій цього тижня реалізували по 46-49 грн/кг.

До того, якщо у центрі та на заході країни переважно зустрічалися ціни від 47 грн/кг та вище, то у східних областях ціни тяжіли до нижньої межі діапазону, а епізодично і нижчі. Така невідповідність цін спричинена більшою конкуренцією між закупівельниками за товарні партії на тлі обмеженої пропозиції свиней забійних кондицій. Окремі переробники в таких умовах зменшили обсяги заготівлі живця та «підстрахувалися» імпортною охолодженою свининою.

Цінову ситуацію на наступному тижні представники переробки коментують досить обережено та утримуються від конкретних прогнозів на подальшу перспективу, враховуючи значну волатильність ринку протягом останніх тижнів.

Тим не менш, вже у другій половині жовтня оператори очікують повернення низхідного тренду, який, за їхніми оцінками, триватиме до середини листопада.

Нагадаємо, до 2025 року чисельність свиногосподарств в Україні може скоротитися до 1 тисячі.

в