4 жовтня 2019, 18:00, Логістика/Техніка

Зеленський домовився з Лукашенком про відновлення судноплавства по Дніпру

Володимир Зеленський домовився з Олександром Лукашенком про відновлення судноплавства по Дніпру найближчим часом. Про це заявив прем'єр-міністр Білорусі Ігор Ляшенко, повідомляє  belta.by.

У повідомленні йдеться, що Ляшенко зробив таку заяву після зустрічі президентів Білорусі й України Олександра Лукашенка та Володимира Зеленського. За його словами, на зустрічі Лукашенко зазначив, що судноплавство по Дніпру вигідно обом країнам.

«Не повною мірою використовуються наші можливості в транспортно-логістичній сфері. Хочу висловити вдячність за сьогоднішнім рішенням Володимира Зеленського про те, що в самий найближчий час питання по річковому судноплавству по Дніпру буде вирішене», – сказав Ляшенко.

За словами Ляшенка, у Білорусі є також перспективи співпраці в галузі модернізації української інфраструктури, включаючи будівництво доріг, благоустрій територій, оновлення парку пасажирських, комунальної, дорожньо-будівельної техніки. Крім того, країни готові розвивати взаємодію в нафтохімічній і енергетичній сферах.

Нагадаємо, що перевезення зерна в Україні має відбуватись річковим транспортом по Дніпру замість того, щоб перевантажувати дороги. 

в