друкувати


Бізнес зможе скаржитися на рейдерство онлайн

4 вересня 2019, 17:00

Бізнес зможе скаржитися на рейдерство онлайн:сьогодні уряд прийняв технічну постанову про рейдерство, яка має «усунути технічні прогалини». Про це заявив прем’єр-міністр Олексій Гончарук під час брифінгу за підсумками засідання уряду.

«На наступному тижні ми вийдемо з окремою комунікацією щодо рейдерства. Сьогодні була технічна постанова, яка окремі якісь прогалини усувала. Основна частина цієї постанови про що: зараз у Міністерстві юстиції досі діє комісія, яка розглядала скарги людей, які ніби постраждали від рейдерських проявів», — сказав Гончарук.

З його слів, робота цієї комісії «була дуже забюрократизованою, тобто щоб подати туди заяву, ти мав пройти 7 кіл пекла».

Ця постанова, яку ми сьогодні прийняли, вона фіксує. Затверджує спрощену процедуру спілкування з цією комісією. Все в online, друзі, щоби будь-яка людина з ноутбуку не мала жодних бар’єрів і могла спілкуватися з державними органами, додав прем’єр.

Саму скаргу можна буде внести не тільки письмово, як раніше, а й в електронному форматі. До неї потрібно буде докласти скан-копії підтверджуючих документів і підписати весь пакет кваліфікованої електронним підписом.

Водночас до складу комісії, в разі успішного голосування в Кабміні, можна буде вводити не тільки чиновників Мін'юсту, а й громадських діячів, представників інших державних органів та інших третіх осіб.

Нагадаємо, що в Україні планують створити систему, яка попереджатиме громадян про захоплення їхньої нерухомості або бізнесу