3 вересня 2019, 18:01, Держпідтримка

Немає підстави вважати, що МХП отримав дотації незаконно, – Карпенко

«Миронівський хлібопродукт» отримав дотації законно, відповідно до чинного законодавства України. Про це в коментарі Latifundist.com сказав виконавчий директор асоціації «Союз птахівників України» Сергій Карпенко

«У пресі багато говорилося про те, що аграрні холдинги отримують дотації. Але їх отримує не тільки МХП, а інші компанії. На базі того законодавства, яке діяло і діє зараз — МХП отримує дотації законно. Та й не можна сказати, що це дотації, оскільки це відшкодування вартості будівництва та реконструкції тваринницьких і птахівничих приміщень. Тобто, не тільки птахівники ними користуються, а й тваринницька галузь», – зазначив Сергій Карпенко. 

На його думку, закон поширюється на всі суб'єкти с/г діяльності. Винятків щодо конкретного суб'єкта господарювання немає і бути не може.

Програми державної підтримки рівні для всіх, кожен суб'єкт може претендувати на отримання компенсації, просто одні використовують ці можливості, а інші, з різних причин, ні", – додав Сергій Карпенко.

Нагадаємо, що на зустрічі з представниками парламенту, уряду та силовиками президент Володимир Зеленський закликав перевірити законність отримання агрохолдингами держпідтримки з бюджету. 

Станом на 26 липня 2019 року аграрії отримали з бюджету 1,414 млрд грн держпідтримки, тоді як за планом мало б надійти на рахунки виробників 1,707 млрд грн. 

 

Нагадаємо, під час зустрічі з керівництвом Верховної Ради, Кабміну і силових органів президент України Володимир Зеленський доручив голові Рахункової палати повідомити про результати аудиту використання державних дотацій великими агрокорпораціями.

в