друкувати


Аграрії просять Володимира Гройсмана про підтримку, яку він їм пообіцяв на початку року

3 травня 2019, 16:58

Президент Спілки «Органічна Україна» Олена Березовська звернулася до Володимира Гройсмана від імені органічного бізнесу, нагадавши прем'єр-міністру України слова про сприяння розвитку, сказані Володимиром Гройсманом під час участі в X-ій Міжнародній агропромисловій виставці та форумі з розвитку фермерства АГРОПОРТ ЗАХІД ЛЬВІВ (21-22 березня 2019 р., у м. Львів).

Як повідомляє Березовська, Україна має високий потенціал для розвитку органічного виробництва внаслідок зростання зацікавленості як внутрішнього споживача, так і міжнародних покупців, поступового підвищення рівня обізнаності населення щодо органічних продуктів, бажання вживати якісну продукцію та наявності активних виробників органічного сектору.

Проте подальший значний розвиток органічного виробництва в Україні потребує відповідної державної підтримки, напрями та інструменти якої обговорювалися під час X-ї Міжнародної агропромислової виставки та форуму з розвитку фермерства, в рамках якої Ви взяли участь у заході АГРОПОРТ ЗАХІД ЛЬВІВ (21-22 березня 2019 р., м. Львів) і висловили готовність сприяти такій підтримці, — заявила Березовська

Олена Березовська нагадала прем'єру, що розвиток органічного виробництва в Україні потребує відповідної державної підтримки, напрями та інструменти якої обговорювалися під час заходу у Львові. 

Від імені органічного бізнесу просимо підтримати запровадження відповідних інструментів державної фінансової підтримки органічного виробництва в Україні шляхом передбачення у проекті Держбюджету на 2020 та наступні роки відповідної бюджетної програми «Фінансова підтримка розвитку органічного виробництва продукції рослинництва, тваринництва, харчової продукції і кормів», — пише Березовська у зверненні.

Виробники органічних продуктів просять забезпечити державні програми в обсязі 600 млн. грн. на 300 тис. га земель з розрахунку:

господарствам, що мають під органічним сільськогосподарським виробництвом до 500 га,―3 тис. грн./га(100 тис. га х 3 тис. грн./га = 300 млн. грн.);
господарствам, що мають під органічним сільськогосподарським виробництвом до 1000 га, ― 2 тис. грн./га (100 тис. га х 2 тис. грн./га = 200 млн. грн.);
господарствам, що мають під органічним сільськогосподарським виробництвом понад 1000 га, — 1 тис. грн./га (100 тис. га х 1 тис. грн./га = 100 млн. грн.).