15 квітня 2019, 17:00, Рослинництво

Український ринок ягід виріс у 3 рази, – аналітики

Рентабельність вирощування ягід може істотно перевищувати 100%, сам ринок за останні 20 років  виріс практично у три рази. Про це заявили ​​аналітики компанії Pro-Consulting, повідомляє сайт компанії.

Нагадаємо, що торік аграрії виростити 133 тис. т ягід, найбільше – суниці.

Повідомляється, що у поточному році приріст виручки від експорту заморожених ягід склав 56%.
Аналітики компанії Pro-Consulting зазначили, що ринок ягід в Україні розвивався поступово, і за останні двадцять років виріс практично в три рази.

Важливим фактором розвитку стала й висока маржинальність ягідного бізнесу. Залежно від виду ягоди, погодних умов і методів вирощування рентабельність могла істотно перевищувати 100%.

Сьогодні Україна є експортером ягід. Таким чином, кон'юнктура зовнішніх споживчих ринків має вплив на ринок ягід в Україні. Головною тенденцією на європейському ринку є зрослий попит на ягоди в північних країнах. Цікаво, що в північних країнах віддають перевагу темним ягодам (смородина, лохина).

Основна частина заморожених ягід відсилається до Польщі, разом з Італією вони займають близько половини загального обсягу поставок. Серед інших споживачів також в основному представлені країни Європейського Союзу.

Аналітики прогнозують в 2019-2020 роках такий розвиток ринку, який формуватиметься відповідно до тенденцій експорту. Попит на ринках, насамперед європейських країн, буде стимулювати українські підприємства до збільшення випуску замороженої продукції.

 

в