друкувати


Завтра нардепи презентують законопроект про обіг сільськогосподарських земель

9 квітня 2019, 09:35

Вже завтра Аграрний комітет презентуватиме концептуальні положення законопроекту про обіг земель сільськогосподарського призначення. Наразі нардепи підготували чотири варіанти запровадження вільного ринку землі в Україні. Про це на сторінці у Facebook повідомив народний депутат Олександр Бакуменко.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів України мав подати до 1 березня до Верховної Ради проект закону «Про обіг земель с/г призначення», але уряд тричі бойкотував цю вимогу прийнятого раніше закону. Порівняльний аналіз 5-ти законопроектів про обіг земель сільськогосподарського призначення читайте за посиланням.

Законопроект презентуватимуть на Всеукраїнському земельному форумі, який відбудеться 10 квітня в Українському домі.

Бакуменко зазначає, що до складу робочої групи увійшов 21 народний депутат України – члени аграрного Комітету, керівництво Мінагрополітики, Держгеокадастру, керівники найбільших профільних асоціацій, науковці та експерти, банкіри, тощо.

Необхідно наголосити, що Комітет з питань аграрної політики та земельних відносин вперше виносить ці напрацювання для розгляду і передає їх для широкого громадського та фахового обговорення. Нам необхідно отримати пропозиції від центральних органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, аграрних асоціацій, власників та користувачів сільськогосподарських земель", — зазначив Бакуменко.