друкувати


Презентовано порівняльний аналіз програми Порошенка та Зеленського в частині розвитку агросектору

5 квітня 2019, 08:28

AgroPolit.com ретельно проаналізував передвиборчі аграрні обіцянки та програми кандидатів, який можна прочитати у матеріалі ««Битва титанів»: що обіцяють агробізнесу Зеленський та Порошенко». 

Раніше ми писали, чому і як вистрелив ефект Зеленського та що буде далі до другого туру виборів. Про це читайте у матеріалі «Порошенко&Зеленський — українці між двох вогнів…». Нагадаємо, що у Зеленського озвучили бачення реформи ринку землі та боротьби з корупцією.

У матеріалі йдеться про такі важливі теми АПК, як ринок землі, аграрний експорт, податки та інвестиції. Зокрема, що Порошенко та Зеленський переконують, вільному ринку землі в Україні – БУТИ.

Та якщо із чинним Президентом все більш-менш зрозуміло, то до шоумена постають питання, оскільки у його програмі нічого не сказано про зняття мораторію на продаж землі, залишається лише здогадуватися, які процеси буде задіяно.

У його програмі зазначається:

Україна повинна перейти на забезпечення своїх потреб коштом власних енергетичних ресурсів, ставши згодом їхнім експортером на європейський ринок. Необхідно впровадити економічний паспорт українця. Кожна дитина матиме право накопичувати на своєму рахунку частину від реалізації державою природних благ (надра, землі тощо). Після досягнення повноліття дитина отримає ці накопичення як власний стартовий капітал. Українець повинен стати основним акціонером України!