друкувати


В Україну прибули всі 30 локомотивів General Electric, – «Укрзалізниця»

6 лютого 2019, 08:24

В Україну прибули всі 30 локомотивів General Electric. Останні п’ять локомотивів прибули до України 1 лютого 2019 року. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова правління АТ «Укрзалізниця» Євген Кравцов.

Нагадаємо, що у 2019 році на «Укрзалізниці» можуть протестувати приватну тягу без прийняття закону.

«Укрзалізниця» отримала всі 30 законтрактованих локомотивів GE. Останні 5 зустрічали у Чорноморську у п’ятницю. Далі – маршрут вже відпрацьований. Спочатку –  на Крюківський вагонобудівний завод», –  розповів керівник УЗ.

Він зауважив, що на даний час на Крюківському вагонобудівному заводі на доукомплектуванні перебувають ще 10 американських локомотивів. Локомотиви, які вже введені в експлуатацію, показують себе дуже ефективно.

Як приклад, на 30% економимо пальне на ділянці Запоріжжя – Комиш-Зоря – Волноваха. До того ж, машини старого парку за добу проходять у середньому 360 км, а тепловози GE – 540 км", – зауважив Кравцов.

Також він наголосив, що 15 нових локомотивів GE сьогодні забезпечують чверть теплотяги у трьох регіональних філіях, де вони працюють: Придніпровській, Донецькій та Одеській.