друкувати


У Мінагрополітики розповіли, як воєнний стан вплинув на агрокомплекс

26 грудня 2018, 17:00

Вплив воєнного стану в 10 областях України на агропромисловий комплекс був мінімальним. Про це сказав в. о. міністра аграрної політики та продовольства України Максим Мартинюк, передає Укрінформ.

Нагадаємо, Порошенко повідомив про закінчення дії воєнного стану в Україні. Раніше у Мінагрополітики розповіли, чи несе воєнний стан ризики продовольчого характеру.
 
«Вплив воєнного стану в 10 областях України на агропромисловий комплекс був мінімальним. Цьому сприяло два фактори: перший - що бізнесу був одразу доведений чіткий сигнал стосовно того, що жодні обмеження діяльності застосовуватись не будуть. І другий – природне сезонне зменшення активності галузі в грудні, яке пом’якшило для гравців ринку турбулентність, пов’язану із процесом входження в режим ВС», - сказав Мартинюк.
 
Він зазначив, що аграрії фіксують певне зростання вартості фрахту та страхових премій суден, які заходять у порти Азова, але це пов’язується із намаганням бізнесу врахувати та упередити дії Російської Федерації.

Однак, враховуючи завершення періоду активного експорту та невисоку питому вагу портів Азова в перевалці зерна - біля 5%, значних наслідків для обсягів зовнішньої торгівлі та находження валютної виручки це не несе, - підсумував урядовець.