10 листопада 2018, 07:30, Логістика/Техніка

Ринок лізингу сільгосптехніки зріс на на 28%

Вартість лізингових договорів, пов’язаних із сільським господарством, у першій половині 2018 р. зросла на 28% (до 2,8 млрд грн), у порівнянні з показниками аналогічного періоду минулого року. Про це повідомляє business.ua.

Нагадаємо, що за 8 місяців 2018 року сільгосптоваровиробникам було відшкодовано менше 25% коштів від загальної суми, передбаченої на цей напрям у держбюджеті.

Як зазначається, аграрний напрямок поступається лише транспортному (автомобілі).

«Загальний лізинговий портфель сільгосптехніки на середину поточного року майже досяг 6 млрд грн», — зазначають експерти.

Повідомляється, що найбільшим попитом цього року користувалися трактори «Беларус», New Holland та Case. Серед комбайнів трійка лідерів виглядає так: New Holland, John Deere та Claas. Попитом у аграріїв торік користувались як дорогі трактори (торгових марок Case, New Holland, Fendt, John Deere), так і дешевші («Беларус», МТЗ).

Уточнюєтся, що найактивнішими у сегменті лізингових послуг для підприємств сільського господарства зараз є такі компанії, як «ОТП Лізинг», «Ленд-Ліз», «УЛФ-Фінанс», «ТЕКОМ-Лізинг» та інші. Чималий аграрний портфель також у компанії «Райффайзен Лізинг Аваль».

Серед успішних лізингових компаній є чимало афілійованих з банками. Слід зазначити також, що до реєстру лізингових компаній входять і такі, що створені безпосередньо постачальниками сільгосптехніки.

Крім того зазначається, що державний оператор ПАТ «Украгролізинг» торік уклало 189 лізингових угод та передало лізингоодержувачам 210 одиниць техніки загальною вартістю 107,5 млн грн. 

 

в