До виборів земельну реформу не буде затверджено — заява
До виборів земельну реформу не буде затверджено — заява

Земельну реформу навряд чи буде затверджено до завершення передвиборчої кампанії, оскільки вона потребує широкого обговорення. Про це на конференції Atlantic Council у Вашингтоні заявив міністр фінансів України Олександр Данилюк.

Раніше повідомлялося, що МВФ чекає масштабної земельної реформи в Україні.

«Чому не цього року? Тому що з якоїсь причини люди вірять, що в політичних елітах майже сформувався консенсус про те, що реформа погана. А тому необхідна комунікація, необхідне особисте керівництво цією реформою», – прокоментував Данилюк.

Водночас він зазначив, що Україна була близька до початку цієї реформи влітку 2017 року, але «деякі невдалі події не дозволили це зробити».

Для перезапуску потрібен певний час. Ми значною мірою готові до неї, єдина складність – вибори. Зазвичай ми не беремо вибори до уваги, але вибори є вибори. Вони передбачатимуть широкий діалог у країні та комунікацію... Ми не можемо втратити таку можливість... ми збираємося запускати (земельну реформу, - Прим.), нам просто потрібна комунікаційна кампанія, і ми побачимо, чи знаходить вона відгук у суспільстві. Необхідно пояснювати людям, чому це робиться. Головне питання полягає в тому, коли потрібно це робити", – уточнив Данилюк.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...