Підписано Меморандум про роль жінок у розвитку сільських територій в Україні
Підписано Меморандум про роль жінок у розвитку сільських територій в Україні

У Києві підписали Меморандум про співпрацю щодо ролі сільської жінки у розвитку України. Про це повідомляє кореспондент AgroPolit.com.

Його ініціатором виступила Фундація «Аграрна наддержава», Український кооперативний альянс, Європейська соціальна академія, Благодійний фонд «Зміцнення громад» та Перший національний аграрний кооператив.

Основна мета документу – спільний захист інтересів та реалізації прав українок у сільському господарстві.

Підписання Меморандуму відбулося напередодні Міжнародного дня сільських жінок, який святкують 15 жовтня. Свої підписи під ним поставили жінки, які працюють в різних органах влади, громадських організаціях, мас-медіа.

Президент благодійного фонду «Зміцнення громад» Тетяна Василик наголосила, що будь-яка жінка має право голосу, не залежно від того, де вона працює. Вона підкреслила, що в рамках Меморандуму передбачається робота за основними напрямками у спеціально створених робочих групах.
Зокрема, в документі сказано, що ним пропонується розглянути питання активізації ролі жінок у формуванні національної політики в сфері сільського господарства, обмін досвідом, опрацювання стратегій подальших дій з урахуванням труднощів у сільських територіях та вирішення проблеми гендерної рівності у відповідь на виклики сучасності.

За словами інших виступаючих, наприклад, у ЄС жінки активно відстоюють свої права. В Україні ж лише починають розуміти і усвідомлювати цю роль.

В Європейському союзі кількість жінок, зайнятих у сільському господарстві, становить майже 3 млн осіб, або 35% від загальної кількості працюючих. Для порівняння: в українських фермерських господарствах працюють близько 26 тис. жінок, або 25% від загальної кількості робтників. Про це повідомили в агенції «AgriSurvey». У той же час експерти констатують тенденцію до збільшення працівників жіночої статі в аграрному секторі, зокрема і на керівних посадах», - розповідає радник міністра аграрної політики і продовольства України Владислава Рутицька.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...