Лапа підтвердив інформацію про вимагання хабара за карантинний сертифікат ― офіційно
Лапа підтвердив інформацію про вимагання хабара за карантинний сертифікат ― офіційно

Голова Державної служби з питань безпечності харчових продуктів і захисту споживачів України знає про те, що в Одеській області вимагають додаткову плату за оформлення карантинного сертифікату. Про це він заявив в ексклюзивному коментарі AgroPolit.com.

«У мене була інформація така. Будемо перевірку засилати. Якщо таке є, то (керівник. ― Авт.) буде нести відповідальність», ― заявив він у ексклюзивному коментарі AgroPolit.com, роз’яснюючи ситуацію.

В той же час він уточнив, що ще не звертався до правоохоронних органів з цього питання. Крім того він додав, що не говорив з Тофаном.

«Я не говорив. Я коментарів ніяких не очікую. Якщо є факти, вони отримають належну оцінку. Якщо немає, то питань до людини не виникне», ― пояснив він.

Нагадаємо, що сьогодні джерело AgroPolit.com повідомило, що «посередники» новопризначеного в.о. головного державного фітосанітарного інспектора Одеської області Андрія Тофана, начебто вимагають у трейдерів 0,5 долара за тонну при видачі карантинного сертифікату.

Ми поцікавилися також у голови Дежпродспоживслужби, чи проходив Андрій Тофан конкурсний відбір на посаду. «Він уповноважений виконувати обов’язки… Конкурсу не було», ― відповів Лапа.

За його словами, конкурс призначатиметься для відбору постійного керівника, а не виконуючого обов’язки.

AgroPolit.com попросив голову Держпродспоживслужби пояснити, хто рекомендував призначити в.о. головного державного фітосанітарного інспектора Одеської області саме Андрія Тофана і чи правда, що це питання лобіював аграрний міністр Тарас Кутовий, як про це повідомило наше джерело на ринку. Втім чіткої відповіді ми так і не  отримали: Лапа ні підтвердив, ні спростував цю  інформацію .«Рекомендацій у мене багато ― це перше. Друге ― він не призначений, уповноважений виконувати обов’язки. Рекомендацій багато», ― так відповів Лапа.

На запитання про те, чому обрали саме Тофана голова Держпродспоживслужби відповів так: «Я зустрічався, він виглядав як адекватний, прогресивний, молодий кандидат».

AgroPolit.com стежить за ситуацією і найближчим часом повідомить додаткові деталі.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

13 червня 2018
Декомунізація дозволила чиновникам брати законний хабар у розмірі 750 грн з кожного українця
 У звязку з декомунізацією, вінничанка заплатила працівникам «Прозорого офісу» 750 грн за зміну назви села Комунарівка на Бережани,...
2 лютого 2017
Володимир Лапа: Ми зняли вертикаль, «доходи» від якої йшли на формування «золотих батонів»
Пішов уже третій рік із того моменту, коли було дано відлік створенню Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту...
19 липня 2016
Кутовий ініціював перевірку фітосанітарної служби Одещини ― офіційно
Міністр аграрної політики та продовольства України Тарас Кутовий повідомив про початок службової перевірки у фітосанітарній інспекції Одеської...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...