Україна ініціює створення Колабораційного центру МЕБ — прес-служба
Україна ініціює створення Колабораційного центру МЕБ — прес-служба

Українська сторона ініціює створення на території нашої держави Колабораційного центру Всесвітньої організації охорони здоров'я тварин (МЕБ) із визначення залишкових кількостей ветеринарних препаратів у харчових продуктах. Про це повідомляє прес-служба Держпродсопживслужба.

Планується, що це питання розглядатиметься під час чергової Регіональної Конференції МЕБ в Європі. Про це повідомив Голова Держпродспоживслужби України Володимир Лапа за результатами засідання Регіональної Комісії МЕБ в Європі, яка відбулася у Парижі в рамках засідання 84-ї Генеральної сесії Світової Асамблеї Делегатів МЕБ за участю делегації Держпродспоживслужби України.

Як зазначив Володимир Лапа, під час засідання Регіональної Комісії МЕБ в Європі, до складу якої входить і Україна, було прийнято рішення про проведення Регіональної Конференції МЕБ в Європі у вересні поточного року. Такі конференції збираються раз у два роки в країні-члені Регіональної Комісії МЕБ в Європі. Цього року вона пройде у Португалії. Захід буде присвячений обговоренню проблемних питань у регіоні, ситуації щодо хвороб тварин, та сприятиме налагодженню двосторонніх контактів між компетентними органами країн-членів і поглибленню взаємної співпраці.

Питання створення Колабораційного центру МЕБ в Україні було включено українською стороною до порядку денного засідання Комісії, а у вересні цього року країни-члени МЕБ за нього проголосують. Створення такого центру в Україні дасть змогу долучитися до розробки рекомендацій та міжнародних стандартів МЕБ, а також у майбутньому надавати експерту підтримку іншим країнам регіону.

Крім того, під час засідання Регіональної Комісії МЕБ в Європі були обговорені поточні питання, пов’язані із здоров’ям тварин у регіоні, а також проведення навчань для підвищення обізнаності та заходів з метою залучення національних експертів до обміну досвідом.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

25 липня 2022
Аграріям розповіли про відповідальність за колаборацію
Суб’єктам господарювання, які зареєстровані в Україні,  заборонено здійснення будь-якої господарської діяльності у співпраці з окупаційною...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...