друкувати


Андрія Дикуна обшукують через "Батьківщину"?

10 жовтня 2018, 10:00

До будинку родичів очільника організації «Всеукраїнська Аграрна Рада» Андрія Дикуна завітали 25 старших слідчих з семи областей України. Про це повідомив сам голова громадської організації на прес-конференції у вівторок, передає AgroPolit.com.

Нагадаємо, керівника Фонду держмайна підозрюють у корупції.

Дикун розповів, що обшуки відбуваються згідно з рішенням Печерського районного суду міста Києва.

«Чому вони це роблять мені важко сказати, вони намагаються прив’язати це до моєї діяльності у міністерстві у 2014 році, що вони шукають мені також не відомо. Але цілком очевидним є те, що це тиск на громадську організацію (ВАР, – ред.), яка сьогодні має активну позицію у захисті своїх членів у питанні рейдерства, має жорстку позицію по державному бюджету у питанні аграрної підтримки», — відзначив він.

Дикун додав, що такі дії правоохоронців його «не лякають, а смішать».

Натомість ВАР звинувачує правоохоронців у посиленні тиску на громадську організацію.

Ознайомившись з ухвалою суду можу стверджувати, що вона є однозначно безпідставною. Суд взяв до уваги лише той факт, що Андрій Дикун іноді відвідує своїх родичів і зустрічається з ними. Це була єдина підстава для проведення обшуку, за результатами якого нічого вилучено не було. Це знову підтверджує, що даний обшук є просто фарсом», — зазначив адвокат Андрія Дикуна, член Ради адвокатів Києва Дмитро Лошаков.

Так, адвокат пов’язує проведення обшуків із активною громадською позицією спілки ВАР, яку очолює Андрій Дикун. Зокрема, боротьбою організації з рейдерством в Україні та активним захистом прав та інтересів чесних сільгоспвиробників.

«Я розглядаю проведений обшук як інструмент впливу на нас як на громадську спілку. Але якщо наші опоненти вважають, що їм вдасться таким чином нас залякати, вони глибоко помиляються. ВАР і надалі продовжуватиме діяльність, спрямовану на захист вітчизняних сільгоспвиробників та забезпечення сталого розвитку аграрної галузі», — зазначив Андрій Дикун.

Цікаво, що Дикуна нещодавно звинувачували у створенні організованої злочинної групи та підписанні погодження на використання 1800 га державних земель. Ці землі протягом кількох років незаконно обробляються рейдерами, натомість держава не отримує ні копійки. За інформацією ЗМІ, Дикун провернув у Ягубці земельну махінацію і за один сезон вкрав у держави 36 млн грн. 

Як стверджує джерело AgroPolit.com у владі, ситуація з Дикуном – це результат активізації його діяльності з опозиційною «Батьківщиною».

Нагадаємо, нещодавно на презентації у столиці «Нового економічного курсу» саме він презентував бачення аграріїв по ситуації в галузі та пройшовся з критикою низки реформ у АПК. Крім того, раніше ВАР та ряд інших аграрних асоціацій підписали меморандум про політичну співпрацю з «Батьківщиною».

Це йому прилетіла відповідь на роботу з «Батьківщиною», а разом — і попередження іншим аграрним асоціаціям, щоб туди не рипалися», — говорить джерело.