друкувати


У Сумах на повну потужність запрацював виробник міндобрив

8 жовтня 2018, 16:00

Технологічні лінії об’єднання «Сумихімпром» запрацювали на повну потужність. Про це пише SuperAgronom.com з посиланням на golos.com.ua.

Нагадаємо, російський виробник добрив продав підприємство в Україні.

Такі темпи утримуються вже понад два місяці. Високий попит на вироблену продукцію спричинений проведенням комплексу осінньо-польових роботи та запровадженням санкцій проти російських виробників.

Вперше за багато років «Сумихімпром» повністю завантажило виробничий конвеєр, щомісяця продукуючи майже 38 тис. т мінеральних добрив.

Попит на продукцію «сумських хіміків» та інших вітчизняних виробників міндобрив зріс завдяки санкціям, які Україна ввела проти низки російських підприємств.

До чорного списку потрапили «Фосагро», «Єврохім», «Уралхім», «Невинномиський азот», «Апатит» та інші відомі хімкомпанії сусідньої держави. Заходи у вигляді блокування активів, обмеження торговельних операцій, заборони участі у держзакупівлях та інші запровадили нинішньої весни на трирічний період», — йдеться в повідомленні.

В результаті — втративши змогу демпінгувати та виводити капітали за межі України, російські виробники добрив стали покидати ринок. Нагадаємо, минулого тижня з’явилось повідомлення про те, що російський хімічний холдинг «Фосагро» продав своє дочірнє підприємство — ТОВ «Фосагро-Україна».