друкувати


Білорусь хоче ​​експортувати свою продукцію через українські порти

8 жовтня 2018, 12:45

Білоруські компанії розглядають українські порти як альтернативу балтійським для експорту своєї продукції. Про це повідомив керівник Адміністрації морських портів України Райвис Вецкаганс, йдеться в повідомленні відомства.

Нагадаємо, залізницю, яка веде до морських портів, модернізують та електрифікують.

«Наші білоруські партнери зацікавлені в наявності вигідної альтернативи балтійським портам для експорту своєї продукції. Нам вдалося донести до них потенційні переваги співпраці з українськими портами. Як наслідок, зараз вони вважають маршрути через Україну перспективними», - зазначив за підсумками двосторонніх зустрічей в Мінську Райвіс Вецкаганс. 

Він також додав, що потужності українських портів дозволяють вже зараз приймати і перевалювати білоруські вантажі в більших обсягах.

Логістика між Білоруссю та Україною може вибудовуватися з використанням можливостей «Укрзалізниці». Тим більше що білоруська сторона має позитивний досвід отримання й відправки вантажів з використання українських контейнерних поїздів «Зубр» та Вікінг. Також є ще один перспективний транспортний напрямок — це розвиток внутрішніх водних шляхів.

Ми обговорили основні напрямки робіт для забезпечення судноплавства по Прип'яті та Дніпру. Реалізація таких проектів можлива,за умови узгодження синхронності дій з обох боків, а також наявності гарантій вантажопотоку від вантажовласників та вантажовідправників», - упевнений керівник АМПУ.

Найближчим часом планується провести зустріч на міждержавному рівні для обговорення взаємодії у галузі спільного розвитку транспортної інфраструктури та підвищення вантажообігу між Україною та Республікою Білорусь.