друкувати


В Україні з'явився потужний майданчик для створення цифрових агроінновацій

7 жовтня 2018, 09:30

Компанія Syngenta відкрила першу в Україні Лабораторію Цифрових Інновацій (ЛЦІ). Про це повідомляє Укрінформ.

Нагадаємо, залізницю, яка веде до морських портів, модернізують та електрифікують.

Її діяльність буде спрямована на забезпечення інноваційними розробками як українських сільгоспвиробників, так і аграріїв з інших країн Європи.

Лабораторія, що розташована на території інноваційного парку UNIT.City в Києві, стала для Syngenta шостою у світі. За останні півтора роки подібні майданчики відкрито також у США, Китаї, Індії, Сінгапурі та Великій Британії.

За словами керівника глобального напряму Цифрові технології компанії Syngenta Бенджаміна Нінійо, київська лабораторія матиме повний цикл розробки інноваційних рішень – від досліджень та моделювання тестових зразків цифрових продуктів до створення робочих версій продукту, готового до запуску з реальними користувачами.

Він додав, що зараз Syngenta має три ключових напрями розвитку цифрових інновацій. Перший напрям – це система менеджменту ферм. Другий – цифрова агрономія, тобто система допомоги агрономам, яка в майбутньому зможе самостійно виконувати їхню роботу. І третій напрям – система управління ризиками (страхування) тощо.

Як зауважив керівний партнер Unit.City Макс Яковер, початково Syngenta навіть не розглядала Україну як країну для створення ЛЦІ. За можливість отримати такий потужний цифровий майданчик змагались Угорщина та Румунія.

Однак завдяки спільним зусиллям менеджменту компанії Syngenta в Україні, UNIT.City та організації Agrohub лабораторія інновацій з’явилась саме в Києві, підкреслив Макс Яковер.

Лабораторія повністю оснащена необхідним обладнанням і програмним забезпеченням, що дозволить їй створювати цифрові продукти широкого спектра у сфері WEB-розробок, big data, мобільних додатків, віртуальної реальності тощо.

Планується, що для виконання поставлених завдань ЛЦІ співпрацюватиме з університетами й науково-дослідними центрами, а також із стартапами у цифровій та агрономічній галузях.