друкувати


Україна і Китай домовилися про збільшення поставок українського зерна

5 жовтня 2018, 15:10

Державна продовольчо-зернова корпорація України (ДПЗКУ) домовилася зі своїм стратегічним партнером - Державній індустріальної корпорацією Китаю (ССЕС) про збільшення поставок зернових до Китаю. Про це повідомила прес-служба ДПЗКУ з посиланням на слова в. о. голови правління Ірини Марченко. 

Нагадаємо, за 8 місяців 2018 року український агроекспорт збільшився на $65,6 млн.

«Ми обговорили потенціал розвитку торговельних відносин між нашими компаніями і домовилися про збільшення обсягів поставок і асортиментних позицій зернових культур і продуктів їх переробки на адресу китайського партнера», - цитує прес-служба слова Марченко за підсумками офіційної зустрічі керівництва двох компаній.

При цьому китайська сторона зазначила, що задоволена позитивною динамікою розвитку співробітництва з ДПЗКУ протягом останнього часу і налаштована на подальшу взаємовигідну співпрацю.

Також, за словами Марченка, українська держкорпорація налаштована на збереження принципів взаємовигідного партнерства між сторонами, а також бачить перспективу в розширенні торгівлі і реалізації спільних з ССЕС проектів.

За результатами зустрічі сторони також обговорили питання подальшого робочого візиту керівництва ДПЗКУ в Китайську Народну Республіку в листопаді цього року, в рамках якої планується проведення низки зустрічей з представниками китайської держкорпорації і підписання меморандуму про розширення співпраці у сфері зернопереробної галузі і реалізації нових спільних проектів, зазначили в прес-службі.