друкувати


Бджолярі вийшли на страйк під Кабмін через те, що їх не чує уряд та Мінагрополітики

5 жовтня 2018, 12:10

Під стінами Кабінету Міністрів України зібралися бджолярі, яких вперто ігнорує уряд й Міністерство аграрної політики та продовольства України. Вони вимагають зупинити масове винищення свійських комах в Україні. Про це повідомляє власний кореспондент AgroPolit.com.

Нагадаємо, Мінекології не реагує на прохання пасічників розібратися з масовим отруєнням бджіл хімікатами.

Акцію протесту «Захистимо Україну та наших бджіл від отруєння» проводить громадська організація «Асоціація бджолярів України». Основною метою мітингу є внесення змін до Кримінального кодексу України про кримінальну відповідальність за порушення законодавства при обробітку сільськогосподарських культур в результаті якого гинуть бджоли та забруднюється сільськогосподарська продукція.

На знак протесту пасічники поховали жертв аграрних «хімічних атак» – бджіл, яких отруїли небезпечними пестицидами під час обробки полів. До слова, цьогоріч втрати оцінюють у рекордні 45 тисяч бджолосімей.

Бджолярі скаржаться, що аграрії не попереджають їх про заплановані обробки полів, внаслідок чого комахи потрапляють під дію шкідливих препаратів і масово гинуть.  Допоки в ЄС забороняють пестициди, які вбивають бджіл, в Україні їх ввезення та використання фактично ніхто не контролює. А Мінагрополітики та уряд продовжує ігнорувати проблему.