друкувати


Україна очолила робочу групу з управління пестицидами в регіоні Європи та Центральної Азії

4 жовтня 2018, 13:03

26-27 вересня в Кишиневі (Молдова) пройшов дводенний регіональний семінар Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО) з питань належного застосування пестицидів у сільському господарстві. Під час семінару було прийнято рішення про створення робочої групи регіонального співробітництва з управління пестицидами, за координацію якої відповідатиме Україна. Про це повідомляє Міністерство аграрної політики та продовольства України.

Нагадаємо, USAID відшкодує кооперативу на Черкащині 50% вартості устаткування для відгодівлі ВРХ.

З боку України участь у семінарі взяла керівник у сфері карантину захисту рослин Директорату безпечності та якості харчової продукції Міністерства аграрної політики та продовольства України Алла Лобода, яку було обрано координатором новоствореної робочої групи.

Головною метою семінару стало обговорення й аналіз інструментарію, запропонованого ФАО, який покликаний удосконалити діючі національні процедури реєстрації пестицидів. Зокрема, він сприятиме прийняттю обґрунтованих рішень і може використовуватися для виявлення високотоксичних пестицидів, оцінки ризику їхнього використання та розгляду можливих заходів щодо пом'якшення ризику.

За результатами семінару учасниками спільно з фахівцями ФАО розроблено робочий план регіонального співробітництва з управління пестицидами, який сприятиме сталому розвитку сільського господарства в регіоні поряд із захистом фермерів, споживачів та екосистеми від негативного впливу пестицидів.