друкувати


Залізницю, яка веде до морських портів, модернізують та електрифікують

4 жовтня 2018, 07:30

Верховна Рада ухвалила закон Про ратифікацію фінансової угоди (Проект модернізації української залізниці (Модернізація інфраструктури Публічного акціонерного товариства Укрзалізниця) між Україною та Європейським інвестиційним банком. Про це повідомляє Економічна правда.

Нагадаємо, в Україні запустили новий контейнерний поїзд.

За ухвалення президентського проекту закону №0186 за основу та в цілому проголосували 234 народних депутатів за мінімально необхідних 226.

Передбачено, що ухвалення закону створить правові підстави для залучення коштів у розмірі 150 млн євро для фінансування проекту модернізації української залізниці.

Ці кошти передбачається спрямувати, зокрема, для електрифікації, модернізації систем сигналізації і зв’язку та колійний розвиток відрізку залізниці, який веде до морських портів Миколаїв, Одеса та Ольвія", – йдеться у повідомленні.

Водночас реалізація проекту дасть змогу підвищити пропускну спроможність залізничного напрямку Долинська – Миколаїв – Колосівка, який пролягає територією Кіровоградської, Миколаївської та Одеської областей, що допоможе вирішити проблеми з пропуском вантажів у напрямку Миколаївських портів.

Окрім того, очікується, що вдасться підвищити дільничну швидкість руху вантажних поїздів на 20–25%, що дасть змогу скоротити строк доставки вантажів, а також суттєво зменшити експлуатаційні витрати, пов’язані з поліпшенням організації руху поїздів, досягти значної економії дизельного пального й поліпшити екологічну ситуацію в регіоні за рахунок зменшення шкідливих викидів в атмосферу та додатково створити близько 300 кваліфікованих робочих місць.