друкувати


Президента просять вплинути на ситуацію із рейдерським захопленням ПАТ «Хорольський молококонсервний комбінат дитячих продуктів»

3 жовтня 2018, 09:10

Необхідно об’єднуватися з іншими депутатами і звертатися до Президента України, бо проблема рейдерства й незахищеності бізнесу вже сягнула катастрофічних масштабів. Про це на прес-конференції, присвяченій рейдерському захопленню ПАТ «Хорольський молококонсервний комбінат дитячих продуктів», заявив голова Ради ГО «Бізнес-Варта» Іван Мірошніченко.

Нагадаємо, на Дніпропетровщині рейдери намагаються вкрасти у фермерів 42,9 га соняшнику.

Мірошніченко назвав ситуацію із ПАТ «Хорольський молококонсервний комбінат дитячих продуктів» яскравим прикладом бездіяльності влади і силових структур, які чомусь найчастіше задіють усі свої важелі впливу не тоді, коли цього потребує постраждалий бізнес, а тоді, коли це грає на руку злочинцям. Він визнав, ще рейдерське захоплення комбінату було дуже професійно організованим і проведеним.

Підтвердив слова свого колеги по депутатському корпусу і бізнес-омбудсмен ГО «Бізнес-Варта» Леонід Козаченко. Він певен, що поки не почнуть отримувати належне покарання злочинці, рейдерство лише процвітатиме. По всіх ланках винні мають бути притягнуті до відповідальності: від державних реєстраторів, до правоохоронців і суддів, які приймають часом заангажовані корупційні рішення. Народний депутат заявив:

Прикриваючись «таємницею слідства» сьогодні правоохоронці відмовляються пояснювати, чому здавалося б зрозумілі справи розслідуються роками, чому вони їх гальмують чи «футболять» від одного відомства до іншого». 

Схему рейдерського захоплення розказав і пояснив адвокат ПАТ «Хорольський молококонсервний комбінат дитячого харчування» Дмитро Моргун. За його словами, все, що відбувалося з підприємством, напряму вказує на злочин. Хоча рейдери сьогодні кажуть, що Георгій Сажинов продав їм комбінат, а сьогодні намагається його повернути незаконним шляхом, їхні слова абсолютно розходяться з тим, що відбулося насправді.

Якщо рейдери все зробили законно, як вони кажуть, то навіщо їм тоді намагатися усіма можливими шляхами намагатися легалізувати свої дії? Зокрема, шляхом закриття та банкрутства підприємств, які були задіяні у схемі. Де гроші, за які, як вони кажуть, було придбано підприємство?», – наголосив він.

За словами адвоката, на днях уже минає три роки з моменту захоплення, і на законних підставах рейдери скоро можуть почати знищувати документацію. І якщо правоохоронці продовжать і надалі діяти украй повільно, то лишатиметься дедалі менше засобів для повернення комбінату законним власникам.