друкувати


Мін’юст спростував заяву голови Аграрної партії Віталія Скоцика

2 жовтня 2018, 18:40

Заяву голови Аграрної партії Віталія Скоцика про допомогу з боку Мін’юсту у припиненні рейдерської атаки на партію, спростувала прес-служба Міністерства юстиції України.

Нагадаємо, 1 жовтня 2018 року на прес-конференції, а пізніше у відеозверненні на офіційному ресурсі АПУ Віталій Скоцик повідомив про подання представниками політсили заяви до правоохоронних органів на членів Аграрної партії, які (з його слів) спробували захопити керівництво над політсилою й усунути його від керівництва.

Також він подякував представникам Мін’юсту за оперативне втручання й інформування голови АПУ у надходженні, за словами В. Скоцика, до міністерства підроблених документів.

Ви мене запитаєте, звідки ми про все це знаємо? Я хочу щиро подякувати представникам Міністерства юстиції, які, отримавши на руки весь цей пакет фейкових документів, сприйняли все як «фількіну грамоту» і повідомили офіційні органи Аграрної партії України. Саме звідти ми й дізналися про те, що, власне, відбувалося ці останні місяці з підготовки рейдерського захвату Аграрної партії України», – заявив він на прес-конференції в УНІАН 1 жовтня.

Детальніше про перебіг конфлікту в середині АПУ можна дізнатися тут: Бунт в Аграрній партії – в чому причини? (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

Ще вчора AgroPolit надіслав запит до Мін’юсту, щоб з’ясувати деталі останніх подій довкола АПУ та отримати офіційні коментарі про зміни в реєстрі партії. Щойно отримали наступну відповідь:

Міністерство юстиції України висловлює вам щиру повагу. Хочемо запевнити вас, що наше міністерство абсолютно відкрите і готове надавати повну та всебічну інформацію про свою діяльність у визначених законодавством межах.
Відповідаючи на ваш запит стосовно реєстрації змін у складі Аграрної партії України, повідомляємо наступне:
Документи щодо державної реєстрації змін у складі керівних органів Аграрної партії, які містяться в Єдиному державному реєстрі, надійшли до Міністерства юстиції України у вересні 2018 року. Хотіли б наголосити, що заяви лідера Аграрної партії України Віталія Скоцика про те, що Мін’юст нібито став на чиюсь сторону в процесах, які відбуваються навколо партії, не відповідають дійсності. Станом на 02 жовтня 2018 року вищезгадані документи знаходяться на розгляді, за результатами якого Міністерство юстиції України прийме відповідне рішення. Воно буде ухвалене виключно на підставі відповідності/невідповідності поданих документів Конституції, Законам України та статуту партії», – йдеться у повідомленні