друкувати


Голова АПУ Віталій Скоцик заявив про підробку партійних документів та подання заяви до правоохоронних органів

1 жовтня 2018, 16:25

Як повідомив голова Аграрної партії Віталій Скоцик, представники його політсили подали заяву до ГПУ, СБУ та МВС за фактом підробки документів, які стосуються управління політсилою.

Про це він заявив під час прес-конференції, яка відбулася у Києві 1 жовтня поточного року.

Нагадаємо, наразі  в партії триває  конфлікт між  членами політсили за контроль над АПУ. Вир пристрастей посилився після засідання політради 13 вересня 2018 року. Тоді частина партійців на чолі з  Віталієм Скоциком у Вишгородському районі Київської області провела зібрання й повідомила про те, що політрада виключила людей Медведчука із Аграрної партії,  а також – утворила Тимчасову комісію з підготовки та внесення змін до Статуту партії. Натомість інша частина партійців на чолі з  О. Корбаном, М. Поживановим та іншими на своєму зібранні висловили недовіру Віталієві Скоцику та вирішили виключити його з партії.

Більше про історію та хронологію конфлікту в АПУ читайте: Бунт в Аграрній партії – в чому причини?

Під час трансляції відезапису конференції (редакції AgroPolit.com було відмовлено прес-службою АПУ у акредитації на подію без жодних логічних пояснень), Віталій Скоцик наголосив на вимозі невідкладно внести відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань і розпочати слідство кримінальних правопорушень.

У цих заявах дуже детально, до найменших дрібниць, описані механізми афери, яку намагалися провернути із Аграрною партією України проросійські агенти. У нас достатньо доказів того, що проти нашої політичної сили відбулося вчинення злочинів, передбачених статтями 205-1, 356 і 358 Кримінального кодексу України», – наголосив лідер Аграрної партії.

За його словами, спочатку заколотники намагалися підкупити голів обласних партійних організацій і таким чином організувати кадровий переворот та поставити під контроль діяльність партії. Ці спроби зазнали фіаско, однак вони не зупинилися, провели власний з’їзд і подали в Мін’юст фальшиві документи для зміни партійного керівництва із підробленими підписами.

Я вдячний Міністерству юстиції за державницьку позицію і вчасне й жорстке реагування на політичне рейдерство», – зазначив Віталій Скоцик.

Редакція AgroPolit.com перевірила партійні реєстри на сайті Мін’юсту. Жодних змін у керівництві Аграрної партії там не відображено.