друкувати


Агросектор – одна із сфер, в яку українці інвестують за кордоном найбільше коштів

30 вересня 2018, 07:30

Українці інвестують за кордоном у харчові компанії, агрокомпанії і компанії гірничопромислового комплексу. Про це в ефірі телеканалу «112 Україна» заявив економічний експерт Борис Кушнірук, повідомляє АgroРolit.com.

Нагадаємо, що інвестиції в АПК зросли на 40%.

Повідомляється, що за останні 5 років спостерігається скорочення інвестицій за кордон. Пов'язано це з погіршенням макроекономічної ситуації в країні. 95% інвестицій з України припадають на Кіпр.

За словами експерта, вихід українських компаній на ринки інших країн та інвестування за кордон – це позитивний момент в оцінці українського бізнесу.

Сам факт того, що великий бізнес, а ми вважаємо, що мова йде про дуже великий бізнес, розширює свій вплив і виходить на ринки західних країн, в цьому нічого поганого немає. Це насправді говорить про те, що вони досить потужні для того, щоб мати можливість розширювати свій вплив і свої можливості", – повідомив Кушнірук.

За словами експерта, вихід з інвестиціями на іноземні ринки можливий тільки в разі впевненості бізнесу в якісному продукті.

Ще один вид інвестицій, коли купуються певні сировинні можливості. Наприклад, як "Метінвест" купував у Сполучених Штатах і в Європі. Тому тут є й інший варіант, коли закуповується там виробництво, можна туди поставляти напівфабрикати і там переробляти або, навпаки, закуповувати сировину. Вугілля, наприклад, вони там закуповують коксівне і везуть його в Україну", – заявив експерт.