друкувати


Україна може заміщувати 9 млрд кубів газу завдяки відходам АПК – Держенергоефективності

28 вересня 2018, 17:30

Щороку Україна може заміщувати 9 млрд кубів газу завдяки відходам АПК. Про це сказав голова Держенергоефективності Сергій Савчук під час семінару, організованого посольством Королівства Нідерландів в Україні, консорціумом Biobased Energy Ukraine та Біоенергетичною асоціацією України, повідомляє прес-служба Агентства.

Нагадаємо, що у Запорізькій області побудують біоТЕЦ на соняшнику та соломі.

Він повідомив, що в Україні щороку утворюється 34 млн тонн відходів сільського господарства, які можна використовувати для виробництва енергії.  

 

Що стосується ресурсів, то Україна – це сучасна аграрна країна. Щороку можна використовувати близько 34 млн тонн відходів сільського господарства для виробництва енергії. Це дозволить заміщувати понад 9 млрд кубометрів газу на рік, – сказав Савчук.

Крім цього, в країні налічується близько 4 млн га малородючих земель, які придатні для вирощування енергокультури.

Ми тісно співпрацюємо із Нідерландами, де біоенергетика становить значну частку в первинному постачанні енергії з відновлюваних джерел. Закликаю український та нідерландський бізнес, а також науковців і експертів до співпраці та реалізації спільних проектів із заміщення газу, - додав Савчук.

Також повідомляється, що Держенергоефективності спільно з Мінагрополітики, Біоенергетичною асоціацією України та Інститутом цукрових буряків НААН України розробляє програму стимулювання вирощування енергокультур для генерації енергії.