друкувати


Названо три кроки для реформування «Укрзалізниці», – Омелян

28 вересня 2018, 10:57

Кадрові рішення, ремонт поїздів і локомотивів та зупинка корупції  – це три кроки, які реформують «Укрзалізницю». Про це в інтерв'ю Олексію Арестовичу заявив міністр інфраструктури України Володимир Омелян, повідомляє АgroРolit.com.

Нагадаємо, що «Укрзалізниця» презентувала новий логотип компанії.

Міністр зазначив, що «Укрзалізниця», яка безпосередньо впливає на 5% ВВП країни, генерує величезні збитки і для себе, і для суміжних галузей. Так, в останніх 2 роки мінімум 25% продукції або залишається на складах, або не проводиться взагалі, оскільки залізниця не здатна перевезти такий обсяг.

З цієї ж причини на сьогодні перевезено тільки 45% врожаю, решта досі в полях або на елеваторах. Зараз на кожній закупівлі крадуть 30-40% а то й більше, ці цифри підтвердило і НАБУ. Якщо красти половину всього що є, як довго кожна фірма протягне?", – зауважує він.

На його думку, вирішити проблему покликаний контракт із General Electric на поставку дизельних тепловозів серії Evolution і 40% локалізації виробництва в Україні.

У нас майже тисячі одиниць локомотивів не вистачає, тому маємо страшенні проблеми з перевезеннями, фактор кинутих поїздів і корупцію", – заявив Омелян.

Він додав, що постачання нових локомотивів – «крапля в морі», й «Укрзалізниця» вимагає кардинальних і швидких рішень.