друкувати


В Україні удвічі зросла кількість фальсифікованого алкоголю, – ЄБА

27 вересня 2018, 17:14

Кількість підробленого алкоголю в країні зросла майже удвічі порівняно з минулим роком. Про це повідомляється в прес-релізі Європейської Бізнес-Асоціації.

Нагадаємо, що Україна втратила майже половину експортного ринку алкоголю.

Повідомляється, що відверте копіювання зовнішнього вигляду брендів набирає обертів, у порівнянні з минулим роком подібні випадки збільшилися майже вдвічі.

 

Відповідно, у бізнесу з'являється все більше питань, пов'язаних з охороною прав на торговельну марку, дизайн, форму упаковки", – наголошується в повідомленні.

В ЄБА нагадали, що нещодавно Антимонопольний комітет України задовольнив позов членської компанії асоціації щодо  недобросовісної конкуренції, зокрема використання без дозволу назви і етикеток, візуально максимально схожих на оформлення товарів компанії.

Також в асоціації відзначають необхідність пояснювати споживачеві, що зовнішня схожість товару з оригіналом не гарантує схожість за смаком і якістю.

Представники Комітету імпорту й торгівлі алкогольними напоями Європейської Бізнес Асоціації висловили занепокоєння зростаючою кількістю так званих товарів look alike на українському ринку.

Це вводить споживачів в оману", – наголошують у ЄБА.

До того ж, як зазначають в Асоціації, підробка може відрізнятися від оригіналу однією чи декількома буквами. В такому випадку правовласнику простіше довести неправомірність використання його товарного знака та довести факт порушення прав інтелектуальної власності.