друкувати


21 листопада відбудеться ІІІ Антирейдерський форум

27 вересня 2018, 15:00

21 листопада 2018 року Громадська організація Бізнес-Варта організовує ІІІ Антирейдерський форум, що покликаний стати платформою єднання бізнесу задля захисту своїх інтересів, публічною площадкою для інформування державних органів і суспільства щодо існуючих ганебних випадків рейдерства, майстернею, де підприємці напрацьовують необхідні зміни законодавчої і нормативної бази. Про це на своїй сторінці у facebook  повідомила прес-служба ГО «Бізнес-Варта».

Нагадаємо, що 75% всіх аграріїв очікує рейдерства щодо своїх підприємств. 

Під час Форуму будуть розглянуті нові кричущі приклади реальних рейдерських захоплень, показано, яким чином можна запобігати їм, чи хоча б якомога швидше вирішувати. Буде викрито імена замовників і виконавців конкретних захоплень. Працюватимуть майданчики для надання звернень як до «Бізнес-Варти», так і до державних органів та громадськості.

✔️ГО «Бізнес-Варта» об’єднала у собі народних депутатів України від різних фракцій, громадських діячів, юристів, журналістів навколо ідеї захисту вітчизняного бізнесу від рейдерства та необґрунтованого тиску збоку держави. Майже щодня до нас надходять звернення від представників бізнесу з проханням допомогти, вплинути, захистити, відновити порушені права. Лише з часу проведення ІІ Антирейдерського форуму на початку серпня цього року ми взяли у роботу десятки різноманітних кейсів, надавали необхідну юридичну, медійну, організаційну та представницьку підтримку. Крім того, ми не припиняли роботу і по тим справам, що через шалений супротив рейдерів і неповороткість державної машини тягнуться вже роками. Але ми маємо позитивні рішення по них і надію, що вже скоро законні власники відновлять свої права.

✔️Основні риси форумів, що проводить «Бізнес-Варта»: грунтовність, увага до кожного учасника, конструктив. У процесі нашої роботи ми бачимо не лише схеми, які використовують зловмисники, не лише їх виконавців, а й замовників та кінцевих бенефіціарів. Ми знаємо їхні прізвища, будемо називати їх і показувати їхні взаємозв’язки. Навіть якщо це керівники міністерств, представники Адміністрація Президента України, #судді, #реєстратори, #прокурори чи керівники райвідділів #поліції. Ми не будемо замовчувати! І вже питання до держави, чи готова вона працювати результативно, чи достатньо волі і сумління у тих посадових осіб, яким народ України делегував чималі повноваження?

✔️Одним із завдань ІІІ Антирейдерського форуму, зокрема, є продовження практичних ініціатив, що якісно зарекомендували себе на попередньому форумі, зробили його більш інтерактивним і комунікаційним. Це – громадська приймальня, до якої могли і знову зможуть звернутися підприємці, які мають проблеми, та можливість відеозвернення для учасників до державних органів, громадськості, правозахисників. Публічність і відкритість – якісна зброя проти злочинців та проти тих держслужбовців, які або саботують вирішення проблем, або навіть допомагають рейдерам.
Мета рейдерів – викачати з бізнесу якомога більше коштів, навіть якщо це руйнує підприємства і економіку регіону чи цілої держави. І вони діють по різних напрямках: аграрна сфера, ІТ-бізнес, об’єкти інфраструктури тощо. Наше завдання – допомогти усім. Об’єднати підприємців різних галузей між собою та з громадськими ініціативами, що можуть їм допомогти. Лише так ми зможемо створити захисний шар навколо тих, хто будує економіку України, створює робочі місця, залучає іноземні інвестиції, але не має захисту своїх прав.

✔️За час діяльності ГО «Бізнес-Варта» ми маємо:

☑️ Рік роботи на рівні Міжвідомчої комісії з питань захисту прав інвесторів, протидії незаконному поглинанню та захопленню підприємств;
☑️ Участь у роботі десятків різних Антирейдерських штабів, що працюють при ОДА;
☑️ Досвід зустрічей і роботи з правоохоронцями;
☑️ Участь і підтримка бізнесу у судових засіданнях;
☑️ Фізичний захист об’єктів, на які здійснено рейдерські атаки;
☑️ Ряд круглих столів, прес-конференцій, брифінгів у Верховній Раді України, де наводилися конкретні факти та прізвища;
☑️ Озвучення конкретних випадків рейдерства у сесійній залі парламенту;
☑️ Активна співпраця народних депутатів з різних фракцій щодо підтримки бізнесу та напрацювання необхідних змін до законодавства;
☑️ Співпраця з журналістами;
☑️ Відкриті провадження проти працівників поліції, які допомагали рейдерам;
☑️ Публічне висвітлення та заяви на злочини представників Міністерства юстиції та підконтрольних їм структур.

✔️Запрошуємо до участі у Форумі представників бізнесу, державних структур, які покликані боротися із рейдерством, голів обласних державних адміністрацій, центральних та обласних керівників правоохоронних органів, юристів, журналістів, правозахисні та громадські організації. Враховуючи, що наша активна робота припадає на черговий передвиборний період в історії України, а також те, що ми не є політичною структурою – до участі у форумі запрошуємо усіх потенційних та вже заявлених кандидатів у Президенти України.

✔️Пропонуємо бажаючим підготувати презентаційні матеріали щодо власного досвіду випадків рейдерства, направити їх нам на вивчення юристами і для подальшої демонстрації їх на Форумі.

✔️Захід транслюватиметься в прямому ефірі. Для журналістів буде організований постійно діючий прес-поінт, де вони зможуть поспілкуватися з учасниками Форуму, представниками влади, правоохоронцями та «Бізнес-Вартою».

✔️Нагадуємо, що під час організації минулого Форуму через велику кількість бажаючих ми були змушені припинити реєстрацію за кілька днів до початку заходу. Пропонуємо цього разу реєструватися раніше, адже кількість місць буде обмеженою, а та кількість випадків рейдерства, що відбулися лише за останній місяць, є вражаючою.

✔️Чекаємо на плідну співпрацю, відкрите публічне обговорення, на спільно напрацьовані конкретні рішення конкретних справ та інструментів запобігання рейдерству в майбутньому.

✔️Точний час і місце проведення ми повідомимо у найближчі дні.
✔️Контактна інформація:
????Телефон: 099-615-5000 – Анатолій
✍️E-mail: businesswarta@gmail.com
????Сайт: http://www.business-varta.com/