друкувати


Юрій Косюк купує Perutnina Ptuj – офіційна заява  

25 вересня 2018, 18:33

Агрохолдинг «Миронівський хлібопродукт» (МХП) підтвердив інформацію про покупку підприємства у Словаччині – компанії Perutnina Ptuj. Про це повідомила прес-служба компанії.

Нагадаємо, AgroPolit.com повідомляв раніше про підготовку даної угоди. МХП є найбільшим виробником курятини в Україні і наразі будує найпотужнішу птахофабрику в Європі. У 2016 році МХП запустив завод з переробки м'яса птиці в Нідерландах. У 2017 року компанія придбала виробництво у Словаччині. Раніше власник агрохолдингу Юрій Косюк повідомив про наміри купити кілька заводів у ЄС.  Зокрема, МХП приглядався до французської компанії Doux Group, але покупка не  відбулася. Польські ЗМІ також повідомляли про інтерес Юрія Косюка до «Exdrob».

Як пояснили ц компанії, MHP SE (материнська компанія міжнародної агропромислової компанії-лідера), після повідомлення від Slovenian Competition Protection Agency підтверджує, що компанія планує придбати Perutnina Ptuj, вертикально інтегровану компанію в Піденно-Східній Європі, яка добре зарекомендувала себе на ринку.

МХП – це вертикально-інтегрована компанія і лідируючий виробник курятини в Україні, яка має потужності з розробки птиці в ЄС (Нідерланди та Словаччина), а також офіс продажів і дистрибуції на Близькому Сході (ОАЕ). МХП реалізує близько 60% м’яса птиці на локальному ринку в Україні і близько 40% продукції експортує в понад 60 країн світу. МХП є одним із найбільш ефективних виробників м'яса птиці в даній індустрії в світі й контролює ризики і якість продукції на кожному етапі виробничого процесу. Даний підхід гарантує відповідність усім стандартам і управління процесами як у відповідності до українського законодавства, так і рекомендацій ЄС. Основою успіху МХП на сьогодні є інтенсивні капітальні інвестиції (за останні 10 років близько $1,75 млрд  було інвестовано в проекти «у чистому полі»), сильна та професійна команда, а також інтегрована модель бізнесу», – пояснили  у МХП.

 У прес-службі додали, що компанія  робить стратегічний крок з розширення діяльності, що принесе їй додаткову вартість і посилить її позицію як глобального гравця.

У свою чергу Perutnina Ptuj отримує стратегічного й довгострокового інвестора. Perutnina Ptuj володіє сильними брендами і значною часткою на ринку продукту з додатковою вартістю, і МХП готова підтримати дані позиції за допомогою інвестицій і подальшого розвитку їх у майбутньому. Разом із високопрофесійною командою менеджменту МХП має намір поліпшити якість виробничої бази (активів) Perutnina Ptuj, щоб відповідати високим стандартам ЄС. Дана співпраця принесе пряму вигоду не тільки місцевим фермерам і співробітникам Perutnina Ptuj, а й також позитивно вплине на галузь птахівництва в Балканському регіоні в цілому», – сказано  у інформації.